top of page

Ljudexpedition i Eketorps borg

 

 

17 juli 2019

I Eketorps borg bodde människor för mer än tusen år sedan. Tänk på alla ljud som har låtit här innanför muren, vart har dom tagit vägen? De som bodde här kunde ju inte spela in och spara ljud som vi kan i vår tid.

 

På den här expeditionen undersökte barn och vuxna tillsammans hur det lät i Eketorps borg den 17 juli 2019. Kanske hittade vi några av de ljud som de hörde här för tusen år sedan? Vi hittade också många nya ljud som inte fanns då.

 

På en ljudexpedition gäller det att lyssna noggrant. Uppe i tornet lyssnade vi på borgens ljud. Tillsammans skapade vi sedan en ljudkonsert med saker som Hans och Lotta hade med sig. Först prövade vi ljuden, sedan ritade vi upp en plan för vår ljudkonsert, ett partitur. När vi hade övat spelade in vår konsert.

 

När vi hade tränat upp vår hörsel var det dags att gå på ljudexpedition. Vi letade upp spännande ljud innanför muren och i de olika husen som vi sedan spelade in.

 

När vi var färdiga samlades vi i tornet och berättade om och lyssnade på ljuden som vi hade samlat in. Här bredvid kan du lyssna på hur det lät i Eketorps borg den 17 juli 2019. Vår konsert kommer också finnas på Eketorps hemsida så att alla som vill kan höra på den där.

Tack alla ni som var med!

 

Arrangör:

Experimentellt kulturarv Öland

Kontakt:

Hans Gurstad-Nilsson

mail: hansgurstad@gmail.com

tel: 073-7867818

Ljudexpedition Eketorp 17 juli 2019.mp3
00:00 / 02:45

Hej!

 

Tack för alla spännande ljud och rytmer! Här kan du lyssna på några av ljuden vi hittade på vår expedition. Jag har satt ihop dem till en liten ljudkonsert. Lyssna gärna i hörlurar så hör du extra bra.

 

Så här lät det i Eketorps borg just denna sommardag den 17 juli 2019. Undrar hur det låter i borgen om tusen år?

Sommarhälsningar från Hans

Om du undrar över något så kan du skriva ett

mejl till mig. Min mejl adress är:

 

hansgurstad@gmail.com

bottom of page